TERKINI: Saya terima kemaafan Aizat – Najib Razak
KUALA LUMPUR – Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak melahirkan rasa kesal dan kecewa dengan sikap kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang sejak berkuasa mula menunjukkan ‘wajah sebenar’ mereka apabila sesuka hati menurunkan gred pegawai berkelulusan ijazah ke pangkat jauh lebih rendah.

Malah kata Ahli Parlimen Pekan itu, tidak pernah berlaku dalam sejarah kerajaan Barisan Nasional (BN) yang telah mentadbir negara puluhan tahun bertindak sengaja menurunkan gred dari 41 kepada 19 (pegawai kepada pembantu tadbir) tanpa mempedulikan kewajaran keputusan tersebut.Selain menurunkan gred, jawatan yang ditawarkan juga hanya sementara atau kontrak selain ada antara mereka yang 'dihumban' dari Kuala Lumpur ke Sarawak.

Menurut Najib mereka yang dianiaya ini memang wajar diberi pembelaan yang sewajarnya memandangkan ramai antara mereka sudah berkeluarga, mempunyai tanggungan dan komitmen setiap bulan. – Malaysiagazette/AbuLemanARTIKEL BERKAITAN:


[ Please subscribe Abu Leman Youtube channel ]

TERKINI: Saya terima kemaafan Aizat – Najib Razak TERKINI: Saya terima kemaafan Aizat – Najib Razak Reviewed by Abu Leman Abu Seman on April 22, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...