Siti Kassim hilang kepercayaan kepada PHKUALA LUMPUR – Peguam kontroversi, Siti Kassim menyatakan rasa kecewa dengan kepimpihan Pakatan Harapan (PH) kerana tidak bersetuju dengan ratifikasi Statut Rom.

Malah beliau seperti hilang harapan dengan kepimpinan kerajaan sekarang.


“Rapidly losing hope with leadership of PH,” ciapnya dalam twitter hari ini.

Siti Kassim berkata, sebelum Statut Rom, kerajaan PH juga didakwanya gagal melaksanakan ratifikasi Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD) dan tidak melayan laporan dari Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam).


Hari ini, Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad mengumumkan kerajaan menolak perlaksanaan ratifikasi Statut Rom. - MalaysiaGazette

ARTIKEL BERKAITAN : Akhirnya Mahathir tunduk desakan, tarik diri dari Statut Rome

Siti Kassim hilang kepercayaan kepada PH Siti Kassim hilang kepercayaan kepada PH Reviewed by Abu Leman Abu Seman on April 05, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...