Saksi sebut 'Malu Apa Bossku' gamatkan prosiding NajibKUALA LUMPUR – Perkataan ‘Malu Apa BossKu’ ternyata memberikan impak apabila saksi ke-10 tidak semena-mena menyebut perkataan tersebut apabila diminta mengecam seandainya bekas Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak ada dalam bilik perbicaraan sebentar tadi.

Bukan sahaja orang awam dan media, malah barisan pendakwa serta pembelaan juga turut tercuit rasa apabila Setiausaha UMNO Bahagian Johor Bharu, Abu Talib Alias diminta mengecam Najib dalam bilik mahkamah.


Dengan tidak di sangka-sangka, Abu Talib menyebut dengan penuh bersahaja, ‘Ya, Malu Apa BossKu’ tetapi kemudian memohon maaf kepada mahkamah.

Najib yang juga sedang duduk dalam kandang turut terikut ketawa untuk seketika.Beliau sebelum itu disoal oleh Timbalan Pendakwa Raya, Muhammad Saifuddin Hashim Musaini.

Abu Talib semasa memberi keterangan memberitahu mahkamah, beliau pernah menerima cek bernilai RM300,000 atas nama UMNO Johor Bahru bagi urus tadbir parti selain kerja-kerja berkaitan dengan masyarakat setempat.


Wang tersebut dipercayai diberikan oleh Najib atas kapasiti sebagai Presiden UMNO pada masa itu. – MalaysiaGazette

ARTIKEL BERKAITAN:

Saksi sebut 'Malu Apa Bossku' gamatkan prosiding Najib Saksi sebut 'Malu Apa Bossku' gamatkan prosiding Najib Reviewed by Abu Leman Abu Seman on April 22, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...