KANTOI: Rupanya pelajar serbu Najib macai upahan PHPekarangan bangunan Mahkamah Kuala Lumpur petang tadi menjadi tegang apabila seorang individu berbangsa India mendakwa sebagai pelajar meluru kepada bekas Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak selepas prosiding hari keempat tamat.

Motif lelaki India itu hanya untuk memalukan Najib kononnya mempertikaikan mengapa dia dihalang daripada mendengar perbicaraan berhubung kes dana SRC International Sdn Bhd.Walaupun lelaki India itu dihalang oleh seorang anggota polis, Najib tetap membenarkan lelaki itu mengajukan soalan.

Disebabkan sikap biadab lelaki India itu, anggota polis menjadi mangsa dimarahi oleh bekas perdana menteri. Namun sejurus beberapa ketika Najib sempat meminta maaf kepada anggota polis tadi.Sebagai pelajar undang-undang, soalan yang diajukan pula adalah sangat tidak cerdik kerana apakah kuasa yang ada pada Najib untuk membenarkan atau menghalang sesiapa yang ingin masuk mendengar perbicaraan tersebut?

Setelah diperiksa rupa-rupanya lelaki India itu adalah salah seorang 'macai' yang dihantar oleh Pakatan Harapan (PH) yang bertujuan untuk memalukan Najib.Bagaimanapun cubaannya tidak menjadi, bahkan Najib pula yang mempertahankan lelaki India itu dari ditarik oleh anggota polis.

Berikutan kejadian itu, lelaki India itu dilihat teruk dikecam oleh tentera bawang kerana kebiadapannya dan cubaannya untuk 'mengenakan' Najib.Dari pemerhatian, banyak posting lelaki India yang telah diserang oleh tentera bawang telah dipadam mungkin kerana tidak tahan dikecam.

Lelaki India itu menggunakan nama Dan Francis dan jika sesiapa ingin bertegur sapa, bolehlah ke halaman Facebook miliknya yang sedang teruk dikecam itu. - AbuLeman

ARTIKEL BERKAITAN : Najib tengking polis izin pelajar tanya soalan


[ Please subscribe Abu Leman Youtube channel ]Akaun Dan Francis: https://www.facebook.com/kojodankajo


KANTOI: Rupanya pelajar serbu Najib macai upahan PH KANTOI: Rupanya pelajar serbu Najib macai upahan PH Reviewed by Abu Leman Abu Seman on April 17, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...