PH sabotaj program Bossku, Ustaz Husam


Bacul ke? Dah rasa tergugat ke sampai sabotaj program orang?

KUBANG PASU 23 April - Pimpinan parti politik dari kawasan Jerlun didakwa cuba mensabotaj program bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang akan menghadiri ceramah perpaduan ummah di tapak markas Pas Kampung Hutan Palas, Kodiang, Jumaat ini.


Difahamkan, pimpinan parti politik itu telah mengarahkan pihak tertentu membuang kain rentang mengenai kehadiran Najib atau popular dengan gelaran Bossku itu yang dipasang di sekitar kawasan Kubang Pasu di sini.

Bagaimanapun, tindakan itu dilihat tidak memberi sebarang kesan kerana semua orang khususnya penduduk negeri ini sudah sedia maklum mengenai program tersebut yang turut diuar-uarkan di media sosial.


Perkara itu, dijelaskan di dalam status Facebook milik Pendakwah terkenal, Ustaz Ahmad Husam Baderudin hari ini yang melahirkan rasa kesal dengan tindakan tidak bertanggungjawab itu.

“Sekarang sudah bermula sabotaj untuk program ini.. Arahan dari pimpinan politik di Jerlun kepada pihak tertentu agar segala banner (kain rentang) yang dipasang supaya dibuang. Mereka sangat takut dengan program ini.


“Depa (mereka) boleh cantas banner, tetapi tidak boleh sekat maklumat ini (program) dari diviralkan (ditularkan). Ana (saya) menyeru kepada semua rakan agar viralkan maklumat ini.

“Semalam ana dah bercakap dengan Bossku (Najib) dan maklumkan perkara ini. Jawapan Bossku; ustaz, jangan down (patah) semangat, ini adalah cabaran kepada kita,” katanya seperti dipetik status Facebook tersebut.


Sementara itu, Ahmad Husam ketika dihubungi Utusan Malaysia berkata, dalam suasana Malaysia baharu ini yang kononnya membawa pendekatan politik secara demokrasi, tindakan seperti itu tidak sepatutnya berlaku.

“Tidak perlu takut, amalkan politik secara matang. Mereka kerajaan ada pendekatan menyampaikan maklumat, kita pun ada cara tersendiri menyampaikan maklumat kepada rakyat menerusi ceramah atau sebagainya,” katanya.- UO

Mohon Perhatian Semua!!!!

Sekarang Sudah Bermula Sabotaj Untuk Program Ini.. Arahan Dari Pimpinan Politik Di Jerlun Kepada Pihak Tertentu Agar Segala Banner Yang Di Angkat Supaya Di Buang... Mereka Sangat Takut Dengan Program Ini...Depa Boleh Cantas Banner Tetapi Depa Tak Boleh Sekat Maklumat Ini Dari Diviralkan... Ana Menyeru Kepada Semua Rakan-Rakan Agar Tolong Viralkan Maklumat Ini... Harap Sangat2...

Semalam Ana Dah Bercakap Dengan Bosskuuu Dan Maklumkan Perkara Ini...Jawapan Bosskuu:Ustaz, Jangan Down Semangat, Ini Adalah Cabaran Kepada Kita, Kita Doa Dan Teruskan...

Kawan2 Tolong Viral Yaaa.... Tolong... - Ustaz Ahmad Husam Dato Baderudin
PH sabotaj program Bossku, Ustaz Husam PH sabotaj program Bossku, Ustaz Husam Reviewed by Abu Leman Abu Seman on April 23, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...