PH pasang kain rentang "Jangan Undi Kel*ng"“Kita tidak tahu pihak yang pasang, Jentera kita dimaklumkan jangan buat apa-apa provokasi. Ini satu fitnah dan satu provokasi,” kata calon PH tentang kain rentang provokasi.

Jelasnya lagi, sehingga kini dalang yang bertanggungjawab masih tidak diketahui.


Oh, ya ke?

Pihak BN sudah buat laporan polis ada unsur sabotaj.

Ramai orang berpendapat ianya tidak masuk akal untuk BN mengeluarkan provokasi seperti ini untuk sabotaj sendiri kerana BN perlu undi komuniti India untuk menang PRK.


Ramai juga tahu bahawa hanya pihak PH yang akan mengaut keuntungan dengan banner-banner ini.

Selepas itu, tiba-tiba calon PH terpaksa kata dia tidak tahu pihak yang mana membuat provokasi.


Sekarang dia kata pula bahawa kain rentang yang menyalahkan BN itu adalah satu fitnah.

Adoi!

Berhentilah main kotor, pihak di sana. Boleh, tak? - Najib Razak
Operasi bendera palsu atau false flag adalah bertujuan memperdaya; di mana penipuan itu dicetuskan dengan melambangkan sesuatu parti bertanggungjawab terhadap sesuatu aktiviti, mengaburi dalang sebenar yang bertanggungjawab.

Satu contoh operasi bendera palsu ini ialah menaikkan kain rentang yang secara sengaja menghina seseorang individu dan kemudiannya menuding jari kepada pihak lawan sebagai orang yang bertanggungjawab.


Di Rantau, BN tahu kita mempunyai sokongan kuat daripada komuniti Melayu namun tetap memerlukan sokongan dari bukan Melayu, termasuk kaum India sebagai komuniti kedua terbesar memberikan sokongan kepada kita untuk meraih kemenangan dalam pilihanraya kecil ini.

Sejelas-jelasnya, adakah masuk akal untuk BN menggantung satu kain rentang yang secara sengaja menyinggung komuniti kaum India malah turut meletakkan logo parti sebagai ‘bukti’ kononnya BN adalah parti yang bertanggungjawab terhadap kain rentang itu hingga menyebabkan BN hilang sokongan undi dari kaum India?


Maka, siapakah yang bertanggungjawab terhadap kain rentang ini?

Pihak yang akan mendapat manfaat daripada penggunaan kain rentang bersifat provokatif itu adalah dalang sebenar menggantung kain rentang itu.


Itu sahaja jawapan yang logik serta masuk akal dan saya menggesa Polis Diraja Malaysia di bawah kerajaan PH akan menjejaki dalang yang bertanggungjawab terhadap kain rentang biadap ini.

BN sudahpun menafikan menggantung kain rentang ini dan kita juga menggesa parti lawan untuk berhenti menggunakan taktik kotor dan bersifat perkauman. - Najib Razak
A false flag is a covert operation designed to deceive; the deception creates the appearance of a particular party being responsible for some activity, disguising the actual source of responsibility.

An example of a false flag operation is putting up banners that deliberately insults a particular race and then pointing to your opponents as the one responsible for the banner.


In Rantau, BN knows they have strong support from the Malay community but need the non-Malays - including the Indian community, which is the second largest community - to support us to win the by-election.

Therefore,, does it make sense for BN to put up blatant banners that racially offends the Indian community and even go to the extent of putting our party logo as "proof" that we are the party responsible for the banners so that BN can lose many Indian votes?


So, who is then responsible for those banners?

The party who would benefit most from the banners would be the actual culprits who put up the offensive banners.


That is the only possible logical answer and I sincerely hope the Royal Malaysian Police under the PH government will track down the person or persons responsible for the offensive banners.

BN has already strongly denied putting up those banners and we hope that our opponents will no longer continue with their dirty and racist games. - Najib Razak

[ Please subscribe Abu Leman Youtube channel ]

PH pasang kain rentang "Jangan Undi Kel*ng" PH pasang kain rentang "Jangan Undi Kel*ng" Reviewed by Abu Leman Abu Seman on April 08, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...