Muhyiddin minta maaf dari Mahathir – Sumber


Muhyiddin sudah minta maaf namun Mahathir tidak dilaporkan telah memaafkan beliau.

Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin memohon maaf kepada Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad semasa mesyuarat tergempar majlis tertinggi parti itu pada malam Isnin, kata sumber.


"Muhyiddin memberikan versi kejadian yang membawa kepada atau menyumbang kepada rombakan exco (Johor), dan dia kemudian meminta maaf," kata sumber itu.

Mahathir, yang juga pengerusi Bersatu dikatakan marah terhadap perubahan yang dibuat dalam Majlis Mesyuarat Kerajaan Johor.


"PM tidak mengatakan apa-apa lagi, tetapi berkata sukar untuk beliau menegakkan kedaulatan undang-undang khususnya merujuk kepada Sultan Johor (dan kenyataan Dr Mahathir ini) dipersetujui oleh majlis tertinggi," katanya kepada Malaysiakini.

Mesyuarat Bersatu diadakan pada hari yang sama berlangsungnya lantikan exco baru terahadp Solihan Badri, Tosrin Jarvanthi (kedua-duanya Adun Bersatu) dan Tan Chen Choong (DAP).


Pada 13 April, Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar dilaporkan menetapkan prasyarat supaya barisan exco dirombak apabila seorang menteri besar baru menggantikan Osman Sapian, yang meletak jawatan selepas 11 bulan menerajui pentadbiran negeri.

Keesokan harinya, Shahruddin Jamal bersumpah sebagai menteri besar. - MK

Muhyiddin minta maaf dari Mahathir – Sumber Muhyiddin minta maaf dari Mahathir – Sumber Reviewed by Abu Leman Abu Seman on April 25, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...