Jajaran ECRL berubah, mungkin lalu Rantau – Guan EngSEREMBAN: PROJEK Landasan Kereta Api Pantai Timur (ECRL) akan diubah laluannya supaya melintasi Negeri Sembilan, kata Lim Guan Eng kepada pengundi Rantau malam tadi.

Lim Guan Eng memberitahu Negeri Sembilan akan mendapat faedah sekiranya projek Laluan Kereta Api Pantai Timur (ECRL) diteruskan.“Kalau projek ECRL ini boleh diturunkan harga lagi RM10 bilion akan ada berita baik bukan untuk negara tetapi untuk rakyat Negeri Sembilan.

“Saya sebut Negeri Sembilan kerana kalau projek berjalan jajaran akan berubah. Ini bagus untuk Negeri Sembilan.“Pihak media jangan tanya lebih lanjut, saya tidak boleh cakap. Tetapi ini satu berita sangat baik untuk Negeri Sembilan,” katanya ketika berucap pada Ceramah Pakatan Harapan (PH) bersama calon Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau, Dr S Streram di Kuala Sawah di sini, malam tadi.

Bagaimanapun, ketika ditanya lebih lanjut selepas selesai berceramah, beliau hanya meletakkan jari di bibir sebagai isyarat enggan mengulas lanjut sebelum meninggalkan majlis. - BH/TMI/AbuLeman

Calon Barisan Nasional (BN) bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau, Datuk Seri Mohamad Hasan mempersoalkan kenyataan Menteri Kewangan, Lim Guan Eng berhubung perubahan jajaran projek Laluan Kereta Api Pantai Timur (ECRL) bakal memberi faedah kepada Negeri Sembilan.

Mohamad yang juga Timbalan Pengerusi BN menjelaskan, kenyataan Guan Eng semasa kempen PRK Rantau sedang berlangsung dirasakannya sebagai melanggar peraturan pilihan raya, namun beliau menyerahkan kepada pihak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) untuk menilai.“Projek ini banyak diperkatakan dan menteri-menteri berkaitan juga telah buat kenyataan. Ada yang katakan dibatalkan ada pula kata masih dikaji, macam-macam.

“Teapi menyatakan semasa PRK ini saya rasa menyalahi peraturan pilihan raya. Terpulang kepada pihak SPR untuk menilai sama ada merupakan satu kesalahan peraturan pilihan raya ataupun tidak,” katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.Guan Eng ketika berucap dalam ceramah Pakatan Harapan (PH) di Kuala Sawah, Rantau, malam semalam memberitahu, Negeri Sembilan akan turut mendapat faedah sekiranya projek ECRL diteruskan.

Tambahnya, jika ECRL berjalan dengan kos yang lebih rendah, jajarannya akan berubah dan ia bagus untuk Negeri Sembilan.Sementara itu, Mohamad secara berjenaka ingin tahu sama ada jajaran ECRL itu akan melalui kawasan Rantau atau tidak.

“Sampai ke Rantau? kenapa tak kata sampai ke Kuala Sawah, ada satu Kampung Stesen, elok berhenti di situ,” katanya. - UO[ Please subscribe Abu Leman Youtube channel ]Jajaran asal ECRL, tidak melalui Negeri Sembilan.Jajaran ECRL selepas PRK Rantau menurut Lim Guan Eng.Jajaran ECRL jika banyak PRK yang berlaku di Malaysia. Mampos macam ni asyik kena kencing.

Jajaran ECRL berubah, mungkin lalu Rantau – Guan Eng Jajaran ECRL berubah, mungkin lalu Rantau – Guan Eng Reviewed by Abu Leman Abu Seman on April 06, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...