Islam kini terancam di bawah pentadbiran PH – Mufti Perlis




Hari ini Mufti Perlis Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin telah membuat satu hantaran di Facebook miliknya, bertanyakan pendapat warganet tentang agama Islam yang semakin terancam sejak Pakatan Harapan (PH) mengambil alih pentadbira negara.

Sungguhpun apa yang dilontarkan oleh Mufti Perlis itu benar, beliau tetap dikecam oleh netizen kerana beliau merupakan salah seorang yang telah menghasut rakyat menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional (BN) sehingga menyebabkan agama Islam semakin terancam.



Seorang pengguna media sosial yang menggunakan nama Nabeel Naqie telah menyatakan kekesalannya berhubung perkara itu dan menyalahkan Mohd Asri atau lebih dikenali sebagai Dr Maza.

Walaupun Dr Maza sejak akhir-akhir ini dilihat mengkritik kerajaan PH namun Nabeel mempersoalkan mengapa sehingga hari ini, Dr Maza masih tidak berani meminta maaf di atas kesilapannya menjatuhkan kerajaan BN sebelum itu. – AbuLeman



Berikut adalah hantaran yang dibuat oleh Nabeel di akaun Facebook miliknya:

Jenis agamawan macam ni memang teruk.

Dia keluarkan macam-macam persepsi untuk burukkan pemimpin dan kerajaan lama. Besar saham dia jatuhkan kerajaan lama dan naikkan KERAjaan baru yang dikuasai DAPigs.



Sekarang bila kena batang hidung sendiri dan Islam semakin tertindas di bumi sendiri, dia acah-acah buat status tanya pendapat.

Analogi agamawan jenis ni macam ni...

Dia nampak seketul taik di jalan raya. Orang semua kata itu taik. Rupa bentuk dan bau pun dah tahu itu taik. Malah orang yang berakkan taik tu pun kata itu taik aku. 🤣



Tapi dia degil. Dia kata itu coklat. Tak try rasa tak tahu. Dia celup jari dia dalam taik tu dan rasa dengan lidah. Lepas tu baru dia sahkan itu taik. 🤣

Tapi dia malu dan buat status tanya pendapat, taik ke tak yang aku rasa ni? 🤣

Mintak maaf je la DrMaza. Jadi macam Ustaz Husam. Gentleman. Tak payah la nak kekal dengan ego tu. Dasar ulama wasabi. 🤣







Islam kini terancam di bawah pentadbiran PH – Mufti Perlis Islam kini terancam di bawah pentadbiran PH – Mufti Perlis Reviewed by Abu Leman Abu Seman on April 29, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...