DUN Johor bakal dibubarkan dalam masa terdekatKetua Pembangkang Johor Hasni Mohammad akan mengadap Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar bagi membincangkan kemungkinan untuk membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN).

Ia bagi memberi laluan kepada pilihan raya negeri baru diadakan.


Hasni yang juga pengerusi Umno Johor berpendapat tiada anggota DUN (Adun) Pakatan Harapan yang layak menjadi menteri besar selain Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin.

Muhyiddin adalah menteri dalam negeri dan juga Adun Gambir. Beliau pernah dilantik sebagai menteri besar di era Umno pada tahun 1986 hingga 1995.


Hasni memberitahu Malaysiakini, Johor sebuah negeri yang rumit dan tidak boleh mempunyai seorang menteri besar yang tidak berpengalaman.

Osman Sapian meletakkan jawatan sebagai menteri besar Isnin lalu. - MK

DUN Johor bakal dibubarkan dalam masa terdekat DUN Johor bakal dibubarkan dalam masa terdekat Reviewed by Abu Leman Abu Seman on April 10, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...