TERKINI: Agong perkenan bubar Parlimen esokBismillahirahmanirrahim.

Saya telah menghadap Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong dan atas perkenan Baginda, Parlimen ke-13 akan dibubarkan berkuatkuasa esok.


Oleh itu, saya menasihatkan Menteri Besar dan Ketua Menteri menghadap Ketua-ketua Negeri masing-masing untuk perkenan membubarkan Dewan Undangan Negeri juga supaya Pilihan Raya Umum dapat dijalankan serentak di seluruh negara.

Sesungguhnya banyak yang telah kita capai sepanjang lima tahun sejak kali terakhir rakyat Malaysia memberikan kepercayaan kepada saya dan Barisan Nasional, dan Alhamdulillah, kita kini di ambang menjadi negara maju yang kita impikan.


Tetapi perjalanan kita belum berakhir, banyak yang perlu dilaksanakan lagi agar tercapai impian kita. Saya sekali lagi meminta rakyat Malaysia untuk terus memberi kepercayaan kepada saya dan Barisan Nasional.

Insya-Allah, dengan izin Allah jua, bersama, kita #HebatkanNegaraku. - Najib RazakArtikel diterbitkan pada April 6, 2018

Insya-Allah, kerjasama Umno-Pas akan menumbangkan PH kali ini
TERKINI: Agong perkenan bubar Parlimen esok TERKINI: Agong perkenan bubar Parlimen esok Reviewed by Abu Leman Abu Seman on April 06, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...