TOKSIK: Belum boleh darurat, kena kaji dulu – Wan Azizah


Kaji.. kaji.. kaji.. Kaji je la kerja engkau urang. Buatnya tidak. Nak tunggu rakyat mati ke?

KUALA LUMPUR - Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata belum tiba masanya untuk kerajaan mengisytiharkan darurat di Pasir Gudang susulan kejadian pencemaran toksik di Sungai Kim Kim.


Katanya, kerajaan sedang menilai tahap keseriusan untuk pertimbangan sebelum mengisytiharkan darurat di kawasan tersebut.

Dr Wan Azizah berkata, buat masa ini, pencemaran toksik itu masih berada di tahap negeri belum merebak ke peringkat nasional lagi, oleh itu masalah tersebut harus diperinci dan dikaji sebelum pengisytiharan darurat dibuat.


“Saya akan ke Pasir Gudang petang ini untuk melihat sendiri keadaan semasa dan bagaimana situasinya, kita akan cuba untuk menanganinya.

“Untuk isytiharkan darurat itu kita akan adakan mesyuarat terlebih dahulu dan kita akan fikirkan langkah-langkah untuk menangani masalah itu.


“Kita nak isytihar darurat, jadikan ia satu ‘panic attack’ pun tak boleh juga,” katanya ketika ditemui media di lobi Parlimen, hari ini. - SH
[ Please subscribe Abu Leman Youtube channel ]

TOKSIK: Belum boleh darurat, kena kaji dulu – Wan Azizah TOKSIK: Belum boleh darurat, kena kaji dulu – Wan Azizah Reviewed by Abu Leman Abu Seman on March 14, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...