Remaja baling telur Senator Australia diangkat menjadi wira



MELBOURNE - AUSTRALIA. Senator Queensland yang sebelum ini dikecam Perdana Menteri Australia Scott Morrison ekoran kenyataan berhubung serangan maut di masjid Christchurch, dibaling telur ketika menghadiri satu acara di Melbourne.

Kenyataan Fraser Anning yang mendakwa kebanjiran penduduk Muslim mencetuskan serangan terbabit menerima kecaman Morrison yang menganggap ia kenyataan yang 'menjijikan' dan menyasarkan agama Islam sebagai agama keganasan.



Anning turut berkata, serangan di Masjid Al Noor dan Masjid Linwood yang setakat ini meragut 49 nyawa dan mencederakan berpuluh yang lain berpunca daripada polisi imigrasi New Zealand yang membenarkan fanatik Muslim memasuki negara itu.

Dalam insiden di Moorabin itu, seorang remaja lelaki bertindak membaling telur ke kepala Anning sambil merakam perbuatannya, ketika senator berkenaan sedang bercakap dengan wartawan.



Anning yang terkejut dengan insiden itu, dilihat menampar muka remaja terbabit dan berlaku pergelutan sebelum penyerang dibawa pergi oleh pihak berkuasa.- nzherald



SHAH ALAM - Kehebatan, kerjasama dan kesepaduan ‘bawangrians’ dari Malaysia memang tidak boleh disangkal lagi.



Semalam, ribuan netizen menghentam Senator Australia, Fraser Anning selepas beliau mengeluarkan kenyataan jelik berhubung kes tembakan di Christchurch, New Zealand.

Hari ini, tular pula video seorang lelaki memecahkan telur di kepala Senator tersebut ketika beliau sedang ditemubual wartawan.



Keberanian lelaki tersebut menjadi bualan dunia malah ada menggelarnya sebagai ‘Eggboy’ dan ternyata remaja berusia 17 tahun itu kini ‘trending’ di seluruh dunia.

Lebih hebat, netizen Malaysia berjaya mencari Facebook Eggboy dan kini ribuan netizen ‘menyerang’ laman sosial Will Connolly, lelaki dipercayai adalah Eggman berdasarkan gambar pemiliknya yang mirip remaja tersebut.



Begitupun, serangan kali ini berbeza kerana warganet menghamburkan pujian kepada remaja tersebut dan kebanyakannya mengatakan “Salam hormat dari Malaysia. Tahniah”

Tinjauan Sinar Harian mendapati setakat jam 11.15 malam tadi, hampir 10,000 likes, lebih 19,000 komen dan hampir 900 perkongsian dalam salah satu posting dimuat naik lelaki tersebut.



Begitupun, tidak dapat dipastikan samada Will Connolly benar-benar Eggboy kerana tiada hantaran terbaru darinya selepas kali terakhir melakukannya pada 21 Januari lepas.

Biarpun kesahihannya belum pasti namun ia tidak menghalang rakyat Malaysia menyerang Facebook lelaki tersebut.



Dengan itu, maka sahlah penulis boleh simpulkan satu perkara iaitu: “Jangan main-main dengan bawangrians Malaysia.”

Banyak kali sudah mereka buktikan dan kali ini, sekali lagi mereka menzahirkan bahawa mereka ‘bukan biasa-biasa’. - SH



ARTIKEL BERKAITAN:




[ Please subscribe Abu Leman Youtube channel ]





























Remaja baling telur Senator Australia diangkat menjadi wira Remaja baling telur Senator Australia diangkat menjadi wira Reviewed by Abu Leman Abu Seman on March 17, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...