PAC: Raykat dah biasa kena kencing dengan PH – NajibPengerusi Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) di bawah kerajaan BN semasa saya PM adalah dari parti pemerintah.

Manakala, Timbalan Pengerusi PAC adalah sentiasa dari parti pembangkang.


Sebelum PRU14, PH mengkritik perlantikan ini dengan hebat.

Mereka kata Pengerusi PAC patut dipilih dari wakil parti pembangkang kerana ini akan menguatkan proses semak dan imbang serta ketelusan kerajaan.


Oleh itu, PH berjanji dalam manifesto mereka bahawa Pengerusi PAC akan dipilih dari wakil parti pembangkang.

Itu janji mereka.


Tetapi realiti hari ini di bawah kerajaan PH ialah kedua-dua Pengerusi dan Timbalan Pengerusi PAC adalah dari parti pemerintah berbanding Pengerusi dari parti pemerintah dan Timbalan dari parti pembangkang di bawah BN.

PH janji mahu memperbaiki pengurusan negara tetapi apa yang berlaku ialah mereka telah melemahkannya pulak.


Ini bermakna satu lagi janji PH telah dicapati.

Tapi saya rasa Raykat sudah biasa dengan PH mungkir janji.

Raykat dah lama basah. - Najib RazakARTIKEL BERKAITAN :
PAC: Raykat dah biasa kena kencing dengan PH – Najib PAC: Raykat dah biasa kena kencing dengan PH – Najib Reviewed by Abu Leman Abu Seman on March 26, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...