Kerjasama Umno-Pas tak akan berjaya – Wan SaifulSINTOK – Kerjasama antara UMNO dengan Pas dilihat sebagai satu tindakan terdesak dalam menghadapi setiap PRK dan tidak akan bertahan sehingga PRU15 akan datang.

Anggota Majlis Pimpinan Tertinggi PPBM, Wan Saiful Wan Jan berkata, cabaran sebenar hanya dapat dilihat semasa PRU15 kerana PRK tidak mampu mengubah landskap politik negara.

Katanya, kerjasama itu juga menimbulkan persoalan sama ada ia benar-benar dibuat atas dasar perjuangan politik atau disebabkan berlaku aliran dana daripada UMNO kepada Pas.

“Kalau buat (kerjasama) atas dasar untuk penambahbaikan negara, kenapa tidak buat daripada PRU dulu?


“Kenapa dalam masa terdesak ini baru nak buat?,” katanya kepada pemberita selepas program ‘Bual Bicara Politik Semasa dan Masa Depan Negara’ di Universiti Utara Malaysia (UUM) di sini, hari ini.

Beliau mengulas pengumuman rasmi mengenai kerjasama antara UMNO dan Pas semalam yang akan memfokuskan aspek penyatuan ummah.


Dalam pada itu Wan Saiful berkata, beliau juga yakin ramai penyokong Pas pasti kecewa dengan keputusan kerjasama berkenaan.

Walau bagaimanapun, katanya, PH tidak boleh mengambil mudah terhadap perkara itu dan perlu sentiasa berusaha mengukuhkan kerjasama antara parti-parti komponennya. – Bernama

Kerjasama Umno-Pas tak akan berjaya – Wan Saiful Kerjasama Umno-Pas tak akan berjaya – Wan Saiful Reviewed by Abu Leman Abu Seman on March 06, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...