'Saya tidak mahu ada apa-apa kaitan dengan Malaysia' – Jack Ma



Lim Guan Eng seolah-olah merasakan bahawa skandal 1MDB lebih besar daripada kejatuhan Syarikat Enron sebanyak RM354 bilion.

Tidak, 1MDB tidak jatuh. Ia meminjam RM30 bilion berbanding aset bernilai RM51 bilion dan menjadi tumpuan berterusan. Tetapi bagi Guan Eng inilah sebabnya Malaysia tidak mempunyai wang.


Walau bagaimanapun, Lim Guan Eng dan Tony Pua telah bertemu dengan Jack Ma di Hong Kong baru-baru ini dan bercakap kepadanya tentang keutamaan Malaysia dalam memerangi rasuah dan inilah sebab mengapa orang Cina harus datang ke Malaysia dan melabur di Malaysia.

Jack Ma merasa kecewa terhadap Guan Eng dan Tony Pua kerana merendahkan dirnya kepadanya dan beliau mempersoalkan Guan Eng sendiri telah terlibat dalam banyak skandal dan telah dituduh rasuah.


Jack Ma menambah bahawa orang Cina tidak lagi mempercayai Malaysia kerana kerajaan tidak menghormati perjanjian yang ditandatangani itu dan orang asing tidak lagi merasa aman melabur di Malaysia.

Jack Ma kemudian memberitahu Guan Eng dan Tony Pua dia tidak mahu mempunyai apa-apa kaitan dengan Kerajaan Malaysia buat masa ini. - Raja Petra Kamarudin




Jack Ma yang membawa kuntungan 1 billion kepada pelaburan Khazanah melalui Ali Baba Group di bawah pemerintahan Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak tidak mahu ada kena mengena dan tidak mahu berurusan dengan Kerajaan Pakatan Harapan Malaysia.

Jack Ma juga berkata bagi pihak kerajaan China.


Perjumpaan antara Jack Ma dan Tokong serta Tony Puaka di Hong Kong gagal mengubah pendirian Jack Ma.

Imej perasuah LGE di ketahui nya , malah dakwaan terhadap DSNR pun di fahami oleh nya sebagai agenda politik.


Berapa bulan lalu putera Saudi juga nembatalkan lawatan nya tanpa alasan walau sudah di jadualkn tp kemudian pergi ke negara China pula.

Ketika DAP dan Tun Mahathir bermain isu Najib menjual negara kepada China sedangkn ia perniagaan dan pelaburan semata mata kedutaan dan media attache China merekodkan dan memerhatikn nya.


Lalu apabila Tun Mahathir melawat China beliau dimalukan di majlis resepsi bila pemimpin China memperli nya dengan ucapan "unprecedented" oleh mana mana protokol , kata nya " If you think this business is a form of China colonisation, our meeting ends here".

"Jika kamu fikir urusan ini sebagai kami mahu menakluki Malaysis ,pertemuan kita sampai di sini sahaja".


Bermakna China tahu kempen politik kotor DAP dn Tun M yang menuduh Najib jual negara.

Tun M bakal ke China bulan April tp anggap lah sebagai melutut sahaja dan damage control projek ECRL.

Jelas imej Malaysia mmg hancur. -ChuLan

'Saya tidak mahu ada apa-apa kaitan dengan Malaysia' – Jack Ma 'Saya tidak mahu ada apa-apa kaitan dengan Malaysia' – Jack Ma Reviewed by Abu Leman Abu Seman on March 27, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...