Video isteri PM sedang khusyuk doa selamat tularSatu video yang menunjukkan isteri kepada Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Siti Hasmah Mohamad Ali sedang menari di satu acara 'Pesta Ronggeng' menjadi viral.

Siti Hasmah yang mengenakan baju kebaya berwarna merah hitam dilihat sedang menari santai bersama-sama dengan peserta yang lain.Tidak mempedulikan dirinya dirakam, Siti Hasmah, 92, yang sepatutnya sedang beribadah di atas sejadah itu bergoyang perlahan mungkin kerana faktor umur dan fizikal yang tidak mengizinkan.

Pun begitu beliau dilihat bersemangat berdansa mungkin untuk tidak menghampakan hadirin yang lain yang sedang turut beronggeng.Sebelum ini Siti Hasmah mendakwa suaminya, Tun Dr Mahathir Mohamad memalingkan muka tanda benci atau tidak suka apabila beliau mengenakan tundung selepas menunaikan umrah atau haji.

Semenjak itu beliau tidak lagi mengenakan tudung dan tidak menolak jika ada yang mengajak untuk menari atau meronggeng.Video rakaman itu mendapat pelbagai reaksi daripada warganet namun rata-ratanya merasa simpati kepada warga emas itu kerana di hujung usianya tetap masih mahu berhibur berbanding dengan orang lain yang seusia dengannya yang menghabiskan masa untuk beramal.

Tidak kurang juga ramai yang menyindir dengan ayat-ayat yang mencuit hati."Gelek nenek gelek... Gelek sampai pening... Suami perangai pelek sampai rakyat kena kencing..." komen Nina Haji Omar

"Janganlah kita marah bila tengok video Nek Semah beronggeng. Ketika Adib meninggal, beliau buat tahlil dengan gesek biola. Ronggeng tu adalah cara Nek Semah buat doa selamat. Beliau bersyukur takde kemalangan jiwa dalam kes kebakaran feri di Langkawi tu. #DoneBackUp," komen Nabeel. – AbuLemanBuat semua isteri pemimpin, jadikanlah Tun Siti Dr Hasmah sebagai contoh yang baik dalam hal ini! Jangan lebih lajak dari laju, rakyat tak suka perangai macam itu! – Dr Maza
[ Please subscribe Abu Leman Youtube channel ]

Video isteri PM sedang khusyuk doa selamat tular Video isteri PM sedang khusyuk doa selamat tular Reviewed by Abu Leman Abu Seman on February 27, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...