TERKINI: PPBM Kelantan bubar, ahli keluar parti isi borang PAS



35 ahli termasuk 12 orang ketua pusat daerah mengundi (PDM) Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Kota Bharu Kelantan mengisytiharkan keluar dari parti hari ini kerana hilang percaya terhadap kepimpinan Tun Dr Mahathir Mohamad yang dilihat sentiasa menuruti kehendak DAP sehingga mengabaikan kepentingan Melayu.

Muak dan jelek dengan politik fitnah dan adu domba yang tidak berpenghujung yang diamalkan oleh Mahathir dan barisan kepimpinannya juga merupakan antara sebab utama mereka meninggalkan parti itu.



Keputusan keluar parti berkuat kuasa serta merta dan kesemua mereka bertindak mengisi borang keahlian untuk menyertai Parti Islam Se-Malaysia (PAS).

Borang penyertaan PAS diterima oleh Yang DiPertua PAS Kota Bharu, Dato' Takiyuddin Hassan. Turut hadir Pesuruhjaya PAS Kelantan, Ustaz Dato’ Ahmad Yakob, Setiausaha Perhubungan PAS Negeri, Dato' Che Abdullah Mat Nawi dan Timbalan YDP Kota Bharu, Dato’ Dr Ramli Mamat. - AbuLeman




[ Please subscribe Abu Leman Youtube channel ]

Kemaskini: Artikel ulang siar: 23 Mac 2018
TERKINI: PPBM Kelantan bubar, ahli keluar parti isi borang PAS TERKINI: PPBM Kelantan bubar, ahli keluar parti isi borang PAS Reviewed by Abu Leman Abu Seman on February 06, 2019 Rating: 5

2 comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...