Akhirnya MB Johor mengaku tipu ijazah UPMKULAI: Menteri Besar Johor, Datuk Osman Sapian, menegaskan beliau pernah mengikuti Pengajian di Kolej Pertanian Malaya, sebelum ia dinaik taraf kepada Universiti Pertanian Malaysia (UPM).

Beliau yang juga Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Johor, berkata bagaimanapun beliau tidak menamatkan pengajian ketika menuntut di kolej berkenaan.

“Untuk makluman, saya pernah mengikuti pengajian di Kolej Pertanian Malaya sebelum dinaik taraf kepada UPM, namun tidak menamatkan pengajian.“Adalah di luar pengetahuan saya apabila muncul di beberapa laman sesawang yang mengatakan saya berkelulusan Diploma dan Ijazah Perakaunan daripada UPM.

“Oleh itu, saya dengan penuh rasa rendah diri memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia terhadap kekeliruan dan salah faham berhubung kelayakan akademik saya,” katanya ketika ditemui di Lapangan Terbang Antarabangsa Senai (LTAS) di sini, hari ini.

Osman berkata, atas rasa tanggungjawab, beliau mengarahkan semua maklumat berkaitan kelulusan Diploma dan Ijazah Perakaunan UPM diturunkan (dipadam) serta merta daripada mana-mana laman sesawang rasmi.“Saya harap (isu ini) tidak perlu diperbesarkan lagi mana-mana pihak,” katanya.

Ahad lalu, Osman memberitahu akan mengeluarkan kenyataan berhubung isu memiliki ijazah palsu yang viral di laman sosial. - BHARTIKEL BERKAITAN : 

Mahfuz mengaku ada ijazah sarjana di Universiti Belford

Australia-New Zealand nafi Guan Eng akauntan profesional bertauliah

TERKINI: Ijazah palsu, Menteri umum letak jawatan serta-merta

Najib: Ijazah saya hilang, mungkin tertinggal di Seri Perdana, tapi...

Najib tanya Mahfuz, Universiti Belford ni di negara Wakanda ke?

Akhirnya Mahfuz akui bukan lulusan Universiti Belford

GENIUS: Mukhriz peroleh ijazah kurang dari satu tahun

Ijazah Rina Harun tak ditawarkan di Universiti Northwood

IJAZAH MB JOHOR: Tunggu punya tunggu, UPM, Maszlee masih bisu – Najib

Najib kongsi gambar graduasi old school ketika berambut panjang

Akhirnya MB Johor mengaku tipu ijazah UPM
Akhirnya MB Johor mengaku tipu ijazah UPM Akhirnya MB Johor mengaku tipu ijazah UPM Reviewed by Abu Leman Abu Seman on February 14, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...