Mahfuz mengaku ada ijazah sarjana di Universiti BelfordSetelah beberapa orang menteri didapati menipu sijil ijazah, kini yang terbaru Timbalan Menteri Sumber Manusia, Datuk Mahfuz Omar pula menerima nasib yang sama apabila didedahkan oleh warganet.

Di satu poster Pilihan Raya Umum ke-14 yang lalu Ahli Parlimen Pokok Sena itu telah menipu dan mengelirukan pengundi dengan menyatakan beliau mempunyai ijazah sarjana dari Universiti Belford.

Menurut poster milik Mahfuz itu juga, ijazah itu diperolehi pada tahun 1992 di dalam bidang Sains Politik.Menurut carian di internet, Universiti Belford itu disahkan oleh Mahkamah Amerika Syarikat sebagai 'kilang pengeluar sijil palsu'. 

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) universiti tersebut telah dihumbankan ke dalam penjara selama 20 tahun di atas kesalahan itu.

Nampaknya nama Pakatan Harapan (PH) semakin membusuk akibat dari tindakan kreatif pimpinan dalam hal-hal menipu rakyat. - Nabeel Naqie/AbuLeman

ARTIKEL BERKAITAN : 

Mahfuz mengaku ada ijazah sarjana di Universiti Belford
Mahfuz mengaku ada ijazah sarjana di Universiti Belford Mahfuz mengaku ada ijazah sarjana di Universiti Belford Reviewed by Abu Leman Abu Seman on February 12, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...