‘Lepas bersara mungkin saya jual durian’ – KPNKUALA LUMPUR 26 Feb. - “Saya bujang sekarang ini jadi mungkin saya akan berkahwin, ba­nyak perkara yang saya boleh lakukan kelak selepas bersara. Saya mungkin akan menjual durian di tepi jalan dan kamu (pemberita) mungkin boleh membeli serta mengambil gambar.

Itu jawapan secara berse­loroh Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohamad Fuzi Harun ketika menjawab pertanyaan wartawan berhubung spekulasi persaraannya dan individu yang bakal menggantikannya.


Mohamad Fuzi memberitahu, beliau akan bersara wajib dalam beberapa bulan lagi kerana sudah tiba masa untuk berbuat demikian dan meminta semua pihak agar menghentikan semua spekulasi.

“Bila tiba masanya untuk bersara, kita kena pergi. Perkara itu bukan masalah, maka hentikan spekulasi yang bukan-bukan.


“Kita akan selesaikan tanggungjawab dan amanah yang diberikan,” katanya dalam sidang akhbar selepas menyempurnakan majlis Penganugerahan Pingat Jasa Pahlawan Negara di Markas Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU), Cheras, hari ini.

Jelas Mohamad Fuzi, selain beliau, beberapa orang pegawai kanan Polis Diraja Malaysia akan turut bersara.


“Timbalan saya, Tan Sri Noor Rashid Ibrahim; Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik, Datuk Seri Mohmad Salleh dan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Datuk Seri Wan Ahmad Najmuddin Mohd. akan turut bersara.

“Saya tidak susah hati, saya gembira sahaja dan berharap te­lah menunaikan tanggungjawab yang diamanahkan de­ngan baik,” katanya yang dilantik sebagai Ketua Polis Negara pada 4 September 2017 bagi menggantikan Tan Sri Khalid Abu Bakar.


Mohamad Fuzi kini menduda setelah kematian isterinya Puan Sri Azizah Hamdi pada 15 Di­sember 2017 akibat kanser tahap empat. - UO


‘Lepas bersara mungkin saya jual durian’ – KPN ‘Lepas bersara mungkin saya jual durian’ – KPN Reviewed by Abu Leman Abu Seman on February 27, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...