Lagi 16,000 penjawat awam bakal hilang pekerjaan


Tahniah pengundi PH. Anda semua telah menghancurkan ribuan keluarga. Dengan apa mereka akan menyara keluarga selepas ini?

PUTRAJAYA – Seramai sekurang-kurangnya 16,000 penjawat awam dijangka akan kehilangan pekerjaan mereka selepas kerajaan memutuskan untuk mengecilkan saiz perkhidmatan awam.

Keputusan itu selaras dengan dasar baharu kerajaan bagi mengelakkan pembaziran dan meningkatkan kecekapan.

Dalam surat Jabatan Perkhidmatan Awam bertarikh 26 Disember lalu menyatakan Ketua Setiausaha Negara dalam mesyuarat Ketua Setiausaha Kementerian dan Ketua Perkhidmatan Bil 10 Tahun pada 27 November telah menegaskan komitmen melaksanakan keputusan itu bermula tahun ini dengan pengurangan sebanyak satu peratus.

Bilangan penjawat awam di seluruh negara adalah seramai hampir 1.7 juta menjadikan jumlah penjawat awam yang bakal kehilangan pekerjaan sekurang-kurangnya seramai 16,000 orang. - CempedakCheeseLagi 16,000 penjawat awam bakal hilang pekerjaan Lagi 16,000 penjawat awam bakal hilang pekerjaan Reviewed by Abu Leman Abu Seman on January 30, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...