'Fu*k royals', pasangan digantung kerja sementara siasatanSEPASANG suami isteri yang melemparkan komen biadap terhadap institusi diraja menerima padah apabila masing-masing digantung kerja sementara menunggu siasatan dalaman dilakukan oleh syarikat.

Menurut kenyataan rasmi di laman Facebook sebuah firma perundingan, PEMANDU Associates memandang serius perkara ini akan mengambil tindakan yang sewajarnya.

Nor Alia Astaman sebelum ini menghina dan memfitnah Agong dengan tuduhan yang jelek di akaun Twitter miliknya, "Dah penat tipu rakyat kot. Moga tiada lagi sistem diraja lagi 😂".Ciapan itu dibalas pendek oleh suaminya, Azham Akhtar Abdullah dengan memaki YDB Agong, "fu*k royals" atau yang bermaksud pergi jahanam sama raja-raja.

Sementara itu syarikat Tenaga Nasional Berhad (TNB) menafikan kenyataan kakitangannya yang menghina dan memfitnah YDB Agong itu mewakili syarikat dan memohon maaf di atas kejadian yang berlaku.

Netizen mendesak pasangan suami isteri ini dikenakan tindakan yang sewajarnya agar dapat memberi kesedaran dan tauladan kepada yang lain.

Berikut adalah maklumat yang tular di media sosial tentang identiti pasangan yang menghina YDP Agong. – AbuLemanNama Suami: Azham Akhtar Abdullah

Nama Isteri: Nor Alia Astaman

Pekerjaan Suami: Associate di PEMANDU Associates, Sunway Putra Tower, Kuala Lumpur, Malaysia

Pekerjaan Isteri: HR Strategy & Transformation Executive Tenaga Nasional Berhad

Kesalahan: Isteri mengeluarkan komen fitnah dan jelek kepada YDPA berbunyi, "Dah penat tipu rakyat kot. Moga tiada lagi sistem diraja lagi 😂".

Manakala suami mengeluarkan komen lucah berbunyi, "fu*k royals" yang bermaksud pergi jahanam sama raja-raja.

Status: Masih aktif di sosial media seperti FB dan Twitter.
ARTIKEL BERKAITAN : 

'Fu*k royals', Eksekutif TNB pula diburu hina Agong
  
'Agong terlalu sibuk berzina', Pengurus syarikat Cisco diburu

KECOH: Kakitangan Cisco halang serahan memorandum bantah Eric Liew

Eric Liew tidak lagi bekerja dengan Cisco ASEAN 

 Kanan sekali, Eksekutif TNB, Nor Alia Astaman bergambar bersama Menteri Industri Utama, Teresa Kok

'Fu*k royals', pasangan digantung kerja sementara siasatan 'Fu*k royals', pasangan digantung kerja sementara siasatan Reviewed by Abu Leman Abu Seman on January 08, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...