'Fu*k royals', Eksekutif TNB pula diburu hina AgongKUALA LUMPUR: Lagi kes individu hina bekas Yang di-Pertuan Agong Sultan Muhammad V.

Kali ini membabitkan individu yang dipercayai bekerja di sebuah syarikat gergasi utiliti nasional, Tenaga Nasional Berhad (TNB) dan pasangannya yang bekerja di PEMANDU Associates.

Pasangan ini telah mengeluarkan satu kenyataan yang berbaur hasutan dan penghinaan di laman Twitternya meraka sekaligus mendatangkan kemarahan rakyat Malaysia.
Rata-rata netizen yang marah dengan tindakan pasangan tersebut dan meminta supaya syarikat mereka mengambil tindakan serta-merta ke atas pasangan terbabit.

Mengikut pemerhatian, halaman Facebook TNB Careline mula diserang oleh netizen yang menuntut tindakan dikenakan kepada individu (isteri) itu.

Pihak TNB dilihat telah memberikan reaksi yang pantas dengan memohon maaf bagi pekerja mereka dan memaklumkan kes itu sedang di dalam siasatan dalaman.

Berikut adalah maklumat yang tular di media sosial tentang identiti pasangan yang menghina YDP Agong. – AA/AbuLemanNama Suami: Azham Akhtar Abdullah

Nama Isteri: Nor Alia Astaman

Pekerjaan Suami: Associate di PEMANDU Associates, Sunway Putra Tower, Kuala Lumpur, Malaysia

Pekerjaan Isteri: HR Strategy & Transformation Executive Tenaga Nasional Berhad

Kesalahan: Isteri mengeluarkan komen fitnah dan jelek kepada YDPA berbunyi, "Dah penat tipu rakyat kot. Moga tiada lagi sistem diraja lagi 😂".

Manakala suami mengeluarkan komen lucah berbunyi, "fu*k royals" yang bermaksud pergi jahanam sama raja-raja.

Status: Masih aktif di sosial media seperti FB dan Twitter.ARTIKEL BERKAITAN : 

'Fu*k royals', pasangan digantung kerja sementara siasatan
  
'Agong terlalu sibuk berzina', Pengurus syarikat Cisco diburu

KECOH: Kakitangan Cisco halang serahan memorandum bantah Eric Liew

Eric Liew tidak lagi bekerja dengan Cisco ASEAN

 


Kanan sekali, Eksekutif TNB, Nor Alia Astaman bergambar bersama Menteri Industri Utama, Teresa Kok

'Fu*k royals', Eksekutif TNB pula diburu hina Agong 'Fu*k royals', Eksekutif TNB pula diburu hina Agong Reviewed by Abu Leman Abu Seman on January 08, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...