'Agong terlalu sibuk berzina', Pengurus syarikat Cisco diburuSEORANG pengurus di syarikat rangkai komputer multinasional, Cisco telah memberi komen berbaur penghinaan mengenai peletakan jawatan Sultan Muhammad V sebagai Yang di-Pertuan Agong, semalam.

Individu yang menggunakan nama Eric Liew itu menulis ‘too busy forcinating with his new bride’ dalam satu posting yang dimuat naik oleh portal Channelnewsasia.com.

Terjemah ayat tersebut ke dalam Bahasa Melayu membawa maksud ‘terlalu sibuk berzina dengan pengantin barunya’.Ia jelas satu penghinaan kepada institusi raja di Malaysia khususnya kepada YDPA sendiri.

Komen Eric Liew itu telah menaikkan kemarahan rakyat Malaysia terutamanya orang Melayu yang rata-rata mahu beliau dikenakan tindakan tegas oleh pihak berkuasa.Selepas mendapati isu ini semakin panas, Eric Liew telah memuat naik posting memohon maaf di Facebook dan kemudian menyahaktif akaun Facebook miliknya.
Sementara itu syarikat Cisco turut mengeluarkan kenyataan bahawa isu Eric Liew ini di dalam pemerhatian mereka. Kes itu telah dihantar ke Cisco Malaysia untuk siasatan dalaman sebelum sebarang tindakan diambil terhadap Eric. – IsuViral/AbuLeman
'Agong terlalu sibuk berzina', Pengurus syarikat Cisco diburu 'Agong terlalu sibuk berzina', Pengurus syarikat Cisco diburu Reviewed by Abu Leman Abu Seman on January 07, 2019 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...