KURANG AJAR: "Salah Allah gagal pulihkan Adib" – Staff HondaStaff Honda penyokong Pakatan Harapan yang kurang ajar, biadab dan tidak sensetif. Kau tak pernah rasa lempang Melayu lagi kan?

KUALA LUMPUR 18 Dis. - Syarikat pengedar kereta Honda, Sri Utama Auto Sdn. Bhd. (Honda Sri Utama Auto) telah menggantung tugas seorang kakitangannya bernama Caryn Yean, atas dakwaan mengeluarkan kenyataannya seolah-olah mempertikaikan tuhan kerana tidak menyelamatkan nyawa anggota bomba, Muhammad Adib Mohd. Kassim.

Menurut Pengarah Honda Sri Utama Auto, Wong Chee Keong, penggantungan Yean dilakukan supaya siasatan dalaman boleh dijalankan dan syarikat sedia mengambil tindakan tegas terhadap apa yang telah berlaku.

"Kami secara ikhlas memohon maaf atas komen yang tidak sensitif dibuat oleh kakitangan kami (Yean) mengenai berita sedih kematian Muhammad Adib."Kami tidak akan bertolak-ansur atau bertoleransi terhadap sikap sedemikan sama ada ia dilakukan dalam talian atau bukan," menurutnya dalam kenyataan yang disiarkan menerusi laman Facebook syarikat itu hari ini.

Menurut tangkap layar yang tular dalam media sosial, Yean didapati memuat naik komen 'Bukan kerajaan gagal..tuhan u (awak) yang gagal tidak sembuhkan Adib' ketika siaran langsung Facebook sidang akhbar Menteri Perumah Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT), Zuraida Kamaruddin malam tadi selepas kematian Muhammad Adib.

Komen Yean itu menerima cemuhan ramai pihak yang kemudian mendapati dia bekerja dengan Honda Sri Utama, sekali gus menyebabkan laman Facebook syarikatnya 'diserang' oleh warganet. - UOARTIKEL BERKAITAN : 

Anggota Bomba tenat di ICU akibat diserang perusuh kuil Sri Maha Mariamman

Anggota bomba nazak, hanya mampu bergantung kepada sistem sokongan hayat

KP Bomba menceritakan detik Adib ditarik, dipukul separuh mati oleh perusuh kuil Sri Maha Mariamman

Kami diserang, bukan dilanggar – Bomba

Sami bohong, Polis sahkan bomba cedera dipukul perusuh kuil

Adib masih terbaring, empat suspek dibebaskan

ISU KUIL: PH hasut kaum India merusuh – Najib Razak

Anggota bomba dipukul perusuh kuil meninggal dunia sebentar tadi

Kematian Adib disebabkan hasutan Ganabatirau, Waytha Moorthy

[Video] Ucapan Ganabatirau yang menyebabkan kematian Muhammad Adib

Moorthy, Ganabatirau dan tiga menteri lain perlu didakwa

Mukhriz tiada di upacara pengebumian Muhammad Adib

KURANG AJAR: "Salah Allah gagal pulihkan Adib" – Staff Honda
KURANG AJAR: "Salah Allah gagal pulihkan Adib" – Staff Honda KURANG AJAR: "Salah Allah gagal pulihkan Adib" – Staff Honda Reviewed by Abu Leman Abu Seman on December 18, 2018 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...