PANAS: Ini reaksi Ustaz Azhar Idrus apabila ditanya 'malaikat buat silap'Soalan:

Apakah status akidah seseorang yang mengatakan malaikat buat salah dan  kemudian malaikat u-turn semula kepada Allah?Jawapan Ustaz Azhar Idrus:

Kalau tuan empunya kata tu, tu toksah kira la. Pasal orang ini, pertama dia kata hadis Nabi tak boleh pakai. Itu sudah keluar dari agama Islam (murtad) kekal dalam neraka.

Hok berkaitan malaikat ni baru lagi. Pahang dok lagi?

Dia sudah berkata hadis Nabi tak boleh pakai. Yang boleh pakai Quran. Sudah menjadi kafir. Wal'iyadzubillah.Haram tanam di perkuburan Islam. Pahang? Haa..

Dah guane jadi kapir, tak baik kata kapir gitu. Dah Nabi kata. Nabi kata guane?

Nabi kata umatku akhir zamang, pagi Islam, petang kafir. Petang Islam, pagi esok kafir doh. Pahang?

Orang yang sama yang kata malaikat buat silap. Dia ingat ke macam dia. Mudah lupa. Malaikat bukan umur 93. Malaikat tak lupa. Tak pernha buat benda salah kepada Allah.
[ Please subscribe Abu Leman Youtube channel ]
PANAS: Ini reaksi Ustaz Azhar Idrus apabila ditanya 'malaikat buat silap' PANAS: Ini reaksi Ustaz Azhar Idrus apabila ditanya 'malaikat buat silap' Reviewed by Abu Leman Abu Seman on December 26, 2018 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...