Manifesto: Rakyat berhak jatuhkan Pakatan Harapan – Daim
HULU SELANGOR: Tun Daim Zainuddin yang pernah mengetuai Majlis Penasihat Kerajaan meminta menteri berhenti mengulangi kenyataan berhubung beban hutang yang ditanggung negara dan memfokuskan usaha melaksanakan janji dalam manifesto pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

Katanya, rakyat akan jemu dengan tindakan pemimpin Pakatan Harapan mengungkit masalah dihadapi kerajaan setiap hari.

“Menteri mesti selesaikan masalah. Semua tahu masalah, tapi kalau mahu cerita hari-hari, kita pun jemu.

“Rakyat tak nak dengar pasal hutang, itu cerita lama. Tapi kerajaan perlu perbetulkan, itu soal pengurusan.

“Kalau kerajaan kata ada hutang, itu soal kerajaan, kerajaan kena bayar. Rakyat hanya tahu harga mesti turun, pendapatan mesti meningkat, ini tanggungjawab kerajaan,” katanya ketika menemui penduduk Felda di Felda Sungai Tengi, hari ini.

Bekas menteri kewangan itu memberi amaran rakyat mungkin menolak PH, jika gagal menunaikan janji dalam manifesto PRU14.

“Boleh buat, bukan tak boleh buat. Tumpukan perhatian pada manifesto ini. Mungkin perlu sedikit masa, tapi perhatian perlu diberikan.

“Jika tak tunai janji, mungkin (rakyat) tukar (kerajaan). Rakyat berhak tukar,” katanya. – FMT
Manifesto: Rakyat berhak jatuhkan Pakatan Harapan – Daim Manifesto: Rakyat berhak jatuhkan Pakatan Harapan – Daim Reviewed by Abu Leman Abu Seman on December 23, 2018 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...