KERAjaan PH kenal pasti aset-aset ingin dijual – Guan EngKerajaan sedang mengenal pasti aset-aset yang ingin dijual dalam mengurangkan beban hutang negara, Dewan Rakyat diberitahu hari ini.

Menteri Kewangan Lim Guan Eng berkata kerajaan turut kaji sama ada untuk merasionalisasi syarikat yang mempunyai penubuhan mandat yang sama, menutup syarikat yang mempunyai beban fiskal kepada negara atau melupus kepentingan dengan syarikat yang mempunyai nilai komersial dan penglibatan dengan syarikat swasta dalam industri.

Lim turut tegaskan penjualan aset-aset akan dilakukan dengan yang nilai yang paling baik, bukan nilai rendah selain mampu memberi 'value money' kepada negara serta dilakukan secara terbuka dan telus. - MK

Oleh sebab tak tak pandai cari duit, habis semua nak dijualnya. Jahanam negara!

[ Please subscribe Abu Leman Youtube channel ]
KERAjaan PH kenal pasti aset-aset ingin dijual – Guan Eng KERAjaan PH kenal pasti aset-aset ingin dijual – Guan Eng Reviewed by Abu Leman Abu Seman on December 10, 2018 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...