Bersatu beri beg tiruan – HerschelPihak Herschel Supply Co. semalam mengeluarkan satu kenyataan melalui email memaklumkan model beg-beg yang diedarkan di Himpunan Bersatu adalah beg tiruan.

Kenyataan yang merupakan jawapan balas dari pertanyaan seseorang itu berkata mereka tidak dapat mengecam reka bentuk beg yang dipaparkan.

Herschel menegaskan bahawa reka bentuk beg yang diterima oleh perwakilan Bersatu tempoh hari tidak pernah dikeluarkan oleh pihak mereka sama sekali.

Jika email bertarikh 29 Disember 2018 itu sahih, ia sekaligus mendedahkan Bersatu yang kini telah menjadi KERAjaan pada hari ini melakukan kesalahan membeli dan mengedarakan barang tiruan.

ARTIKEL BERKAITAN : Perwakilan dapat Beg Herschel di perhimpunan Bersatu

Carian di internet bagi reka bentuk beg itu juga tidak ditemui dijual di mana-mana kedai maya seperti Lazada, Shopee ataupun Zalora.

Ini bukanlah satu contoh yang baik yang ditunjukkan oleh KERAjaan. Tidak hairanlah kita lihat di mana-mana pasaraya atau di tepi jalan masih bebas menjual barang cetak rompak secara terbuka.

Seksyen 8(2)(b) Akta Perihal Dagangan 2011 menyatakan jika sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM10,000 bagi setiap barangan atau dipenjara tidak melebihi tiga tahun.

Harap pihak berkuasa dapat menyiasat perkara ini dan menghukum pesalah-pesalah yang terlibat. Janganlah oleh sebab kesalahan ini dilakukan oleh parti KERAjaan maka pihak berkuasa menutup mata.

Selepas ini, entah apa rompak lagi yang KERAjaan akan lakukan di masa hadapan? – AbuLeman[ Please subscribe Abu Leman Youtube channel ]

Bersatu beri beg tiruan – Herschel Bersatu beri beg tiruan – Herschel Reviewed by Abu Leman Abu Seman on December 31, 2018 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...