KEMATIAN ADIB: Anak Mat Sabu sindir PEKIDA, gengster melayu, 'tengok je ke?'Satu tangkapan skrin tular dipercayai milik anak kepada Menteri Pertahanan Malaysia, Mohamad Sabu atau lebih popular dengan nama gelaran Mat Sabu.

Tangkapan skrin itu dilihat berbaur sindiran atau mungkin menganjing atau mungkin juga hasutan yang dibuat kepada kumpulan PEKIDA dan gengster-gengster Melayu.

Tangkapan skrin dari satu hantaran Facebook itu dipercayai merujuk kepada isu anggota bomba Muhammad Adib yang baru sahaja meninggal dunia malam tadi.

"Kepada brader2, ayahnda2, gengster2 melayu.... Takkan tengok je.... Awok kan gengster"

Muhammad Adib cedera parah akibat dipukul oleh perusuh India di Kuil Sri Maha Mariamman dan terlantar sakit di hospital selama 21 hari sebelum menemui ajal.

Doktor mengesahkan tulang rusuknya patah dan mencucuk ke paru-paru. Selama ditempatkan di hospital Muhammad Adib bergantung sepenuhnya dengan bantuan alat pernafasan.

Pemergian Adib begitu menyentuh seluruh rakyat Malaysia. Namun tidak bagi 'anak' Menteri Pertahanan ini apabila menjadikan isu ini sebagai bahan gurauan dan sindiran atau mungkin hasutan agar rusuhan kaum berlaku di dalam negara. – AbuLeman


ARTIKEL BERKAITAN : 

Anggota Bomba tenat di ICU akibat diserang perusuh kuil Sri Maha Mariamman

Anggota bomba nazak, hanya mampu bergantung kepada sistem sokongan hayat

KP Bomba menceritakan detik Adib ditarik, dipukul separuh mati oleh perusuh kuil Sri Maha Mariamman

Kami diserang, bukan dilanggar – Bomba

Sami bohong, Polis sahkan bomba cedera dipukul perusuh kuil

Adib masih terbaring, empat suspek dibebaskan

ISU KUIL: PH hasut kaum India merusuh – Najib Razak

Anggota bomba dipukul perusuh kuil meninggal dunia sebentar tadi

Kematian Adib disebabkan hasutan Ganabatirau, Waytha Moorthy

[Video] Ucapan Ganabatirau yang menyebabkan kematian Muhammad Adib

Moorthy, Ganabatirau dan tiga menteri lain perlu didakwa

Mukhriz tiada di upacara pengebumian Muhammad Adib

KURANG AJAR: "Salah Allah gagal pulihkan Adib" – Staff Honda

KEMATIAN ADIB: Anak Mat Sabu sindir PEKIDA, gengster melayu, 'tengok je ke?'

KEMATIAN ADIB: Anak Mat Sabu sindir PEKIDA, gengster melayu, 'tengok je ke?' KEMATIAN ADIB: Anak Mat Sabu sindir PEKIDA, gengster melayu, 'tengok je ke?' Reviewed by Abu Leman Abu Seman on December 18, 2018 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...