SPRM: Rosmah ditahan, pendakwaan esokDatin Seri Rosmah Mansor, isteri bekas Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak, telah ditahan oleh SPRM.

Tangkapan berlaku selepas lima jam disoal siasat.

Semasa dihubungi, Timbalan Ketua Pesuruhjaya Operasi SPRM Azam Baki mengesahkan penangkapan itu, dengan mengatakan bahawa Rosmah ditahan pada 3.20 petang selepas kenyataannya direkodkan.

"Dia akan dibawa ke Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur esok untuk menghadapi tuduhan di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Perolehan Akta Kegiatan Undang-undang 2001," katanya kepada Malaysiakini.

Rosmah tiba di SPRM untuk mempersoalkan pada jam 10.40 pagi tadi dengan peguamnya, K Kumaraendran. – MK
SPRM: Rosmah ditahan, pendakwaan esok SPRM: Rosmah ditahan, pendakwaan esok Reviewed by Abu Leman Abu Seman on October 03, 2018 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...