Surat Mahathir minta sumbangan politik dari PM Israel tular semulaBerikut adalah surat Perdana Menteri Malaysia Tun Dr Mahahir Mohamad meminta sumbangan dana dari Perdana Menteri Israel, Ehud Barak.

Surat bertarikh 16 Ogos 1999 itu menyatakan yang beliau akan ke perjumpaan United Nation di New York pada bulan September.

Di kesempatan itulah Tun Mahathir ingin bertemu dengan PM Israel untuk meminta sumbangan dana bagi keperluan Pilihan Raya Umum di Malaysia nanti.Surat itu juga menyentuh hasrat Tun Mahathir untuk mengadakan usahasama politik antara Malaysia dan Tel Aviv cuma beliau perlu meyakinkan kerajaan Malaysia pada masa itu tentang hal tersebut bagi mengelak berlakunya penentangan.

Perkara ini pernah didedahkan oleh Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim di dalam satu rakaman video. Walau bagaimanapun sehingga hari ini masih tiada penafian yang dilakukan Mahathir terhadap pendedahan Anwar itu.

Bagaimanapun sehingga kini masih tidak diketahui sejauh mana kesahihan surat yang ditularkan ini. - AbuLeman

ARTIKEL BERKAITAN : Mahathir terima dana 2 bilion dari Syiah Iran[ Please subscribe Abu Leman Youtube channel ]
Surat Mahathir minta sumbangan politik dari PM Israel tular semula Surat Mahathir minta sumbangan politik dari PM Israel tular semula Reviewed by Abu Leman Abu Seman on July 01, 2018 Rating: 5

No comments


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...