Mahathir terima dana 2 bilion dari Syiah IranPerdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad menerima kunjungan hormat dari Naib Presiden bagi Hal Ehwal Wanita dan Keluarga Republik Islam Iran, Dr. Masoumeh Ebtekar di Pejabat Perdana Menteri semalam.

Dalam kunjungan itu, Ebtekar menyampaikan salam dan tahniah dari Presiden Iran, Hassan Rouhani kepada PM baru Malaysia di atas kemenangannya dalam Pilihan Raya ke-14.
[ ARTIKEL BERKAITAN: Mahathir minta Sunni terima Syiah ]


Ebtekar juga kelihatan menyampaikan 'surat' dari PM Iran tentang perjanjian nuklear JCPOA (Perjanjian Tindakan Komprehensif Bersama) kepada PM Mahathir.

Mahathir dalam pertemuan tersebut menekankan akan memberikan kerja sama yang baik Malaysia kepada Iran dalam apa jua kerjasama.

Merujuk kepada ucapan tahniah dari Presiden Iran, sebelum ini telah tular satu video di mana menyatakan Mahathir menerima dana sebanyak 2 bilion bagi tujuan kempen untuk kembali menjadi Perdana Menteri.
[ Please subscribe Abu Leman Youtube channel ]

Di dalam video tersebut, Ruhullah Zam seorang wartawan Iran berkata,

"..And also a few days ago together with Mohammed Wilayati, the son of Ali Akbar Wilayati gave a letter of identification from The House of Murshid where he went and has introduced himself as the representative of The House of Murshid, they went to Mahathir Mohammed in Malaysia because Iran has there 600 million dollars in a place and 1.4 billion dollars of money in the other hand, which Mr. Khamenei (Mojtaba Khamenei) has ordered that these funds are meant to support Mahathir Mohammed’s electoral campaign as to assist him to become the next Prime Minister of Malaysia in this new general election, I (Ruhullah) do not know what is the profit (benefit) they will get if Mahathir Mohammed wins as the Prime Minister of Malaysia.." - Kredit: pakdin.myNamun begitu, perkara ini bukanlah sesuatu yang baru kerana sebelum ini, Mahathir juga pernah meminta dana dari Perdana Menteri Israel, Ehud Barak bagi tujuan yang sama.


[ Please subscribe Abu Leman Youtube channel ]
Mahathir terima dana 2 bilion dari Syiah Iran Mahathir terima dana 2 bilion dari Syiah Iran Reviewed by Abu Leman Abu Seman on July 11, 2018 Rating: 5

11 comments

 1. Dulu mintak dana yahudi. Sekarang mintak dana syiah laknatullah. Macai uneducated ph mkn dedak haram yahudi syiah terus jadi bisu. Tak nak guling atas jalan ke?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ada bukti dan 4 saksi ke?
   Buat fitnah sapa pun boleh!

   Delete
  2. Samalah jugk kes BN..buat fitnah Sapa pun boleh.yg termkn Sapa? Baik mkn dedak dari mkn fitnah.ds najib xmasuk2 penjara lagi.. sebelum pru kata dh Ada bukti kukuh,klau ds xjadi pm CIA nak tgkplh tu lah ni lah .skrg tiba2 baru nk Cari bukti..puiii

   Delete
  3. Kes rm42 juta dan 1mdb adalah 2 kes berbeda. Kes rm42juta dah di dakwa. Kes 1mdb belum habis siasatan lagi sebab ia Bolivarian banyak negara asing dan MLA baru saja di perolehi. Kes 1mdb telah di buat laporan polis sejak disember 2014 lagi beserta dgn dokumen2. Zaman najib, lebih 3 tahun, siasatan tak siap siap lagi.

   Aizam Mas'ud adalah seorang pro wahabi yg sangat anti syiah...sedangkan wahabi pun sama je memaki para Sahabat. Wahabi juga di fatwakan sbg sesat oleh banyak negara dan negeri. Antara identiti wahabi laknatullah ini adalah dgn nama "Abu ..." experts Abu Leman ini.

   Delete
 2. Astaghfirullahal 'azim. Dedak besar ni makan tak habis.

  ReplyDelete
 3. Bekalan beliau ke akhirat..
  WallahuAllam

  ReplyDelete
 4. Asstaghfirullahalazim, betul betul cakap tak serupa bikin. Individu begini hanya tahu menuding jari telunjuk ke orang lain walhal terlupa bahawa 3 jari menghala diri sendiri.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bro...hihi ..ada nampak dia tunjuk dgn tangan dia ke?

   Delete
 5. Astaghfirullahal 'adziim...

  I'm sure drM has a brilliant future agenda.
  ...drM is trying to be good at everyone because only Allah SWT knows the best; Wallaahu a'laam..

  بسم الله الرحمن الحيم
  ،Ya Allah, selamatkanlah negara kami; Malaysia. Selamatkanlah PM drM., berilah taufik & hidayahmu;Hanya Kaulah ya Allah
  yg Maha Pemberi Petunjuk jalan yg lurus & Jauhilah kami; malaysia dari kesesatan ...Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

  ReplyDelete
 6. Selamatkan yg sekarang ampon yg sudah2

  ReplyDelete
 7. BagiMahathir dan PH, tak perlukan duit seperti najib dan bn perlukan. Dah terbukti pun, PH menang ....

  ReplyDelete


PENAFIAN:
Setiap komen yang ditulis di laman web ini tertakluk pada Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan lain-lain akta yang berkaitan di Malaysia. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang bentuk komen yang ditulis di laman web ini. Sebarang bentuk risiko adalah dibawah tanggungan pihak yang menulis komen yang berkenaan.

Loading...
Loading...